Jahotel Johanholgersson
Ja hotel

Ja hotel

Familjen Holgersson tar över JA Hotel

Under slutet av 2020 stängde JA Hotel för en omfattande renovering. Sedan juni 2021 har hotellet haft öppet och drivits av fastighetsägaren Heimstaden. Under resans gång har man utökat med fler rum samt ny restaurang och lobby.

Målet har under tiden varit att hitta en ny hyresgäst och nu står det äntligen klart vem den nya hyresgästen blir.

Den 15 maj tar familjen Holgersson över hotellet, familjen driver sedan tidigare hotell och restaurang i Karlshamn. Det mesta kommer vara sig likt och namnet behålls men en nyhet är att hotellet ansluts till Best Western-kedjan.

– Vi har drivit hotell och restaurang sedan 2014 och drivs av utmaningar. Ett stadshotell har varit högt på vår önskelista. Vi hade en tidig diskussion med Heimstaden under 2020 och den diskussionen fördjupades under slutet av 2022. JA Hotel är en fantastisk produkt som vi haft ögonen på i flera år. Nu när vi får chansen att ta vid så har vi en del saker vi vill utveckla ytterligare. Restaurangen kommer vi satsa mer på i höst, just nu håller vi på att slutföra arbetet med koncept och inom kort kommer vi börja rekrytera mer personal. Det ska bli Karlskronas nya vardagsrum, säger Johan Holgersson.

Restaurangen kommer ha öppet från tidig morgon till sen kväll. Planer för afterwork, livemusik och julbord är bara några av sakerna som väntar Karlskronaborna. Redan under juni månad kommer en ny uteservering att öppna.

– Helheten är extremt viktig för oss, men även våra gäster. Vi har alltid drömt om att kunna erbjuda ett ”vardagsrum” för våra gäster och med denna verksamhet så finns alla möjligheter. Alla ska känna sig välkomna och inte bara de gäster som bor eller konfererar hos oss. Att få ta över den kunniga personal är ett stort plus för oss och verksamheten, säger Johan Holgersson.

”Vi är tillfreds med att hitta en hyresgäst med lång erfarenhet som kan axla rollen som ansvarig för hotellverksamheten och utveckla konceptet vidare. Ja Hotel går en spännande framtid till mötes och vi ser fram emot att följa den som hyresvärd” – Robin Wilhelmsson, Kommunikationschef Heimstaden

För mer info kontakta Johan Holgersson,

Johan.holgersson@bestwesternkarlshamn.se

Fakta:

Ägare familjen Holgersson. Sedan 2014 driver familjen Best Western Hotell Karlshamn Spa & Relax med 98 hotellrum, restaurang, konferens och spa. Under 2023 öppnar man även nytillskottet restaurang Italii på Östra Piren i Karlshamn.

Dela nyheten